Kirjastoauton asiakas perheineen valittiin Vuoden Lainaajaksi

09.02.2017 at 13.07 Jätä kommentti

Tuusulan Kirjaston Ystävät ry palkitsee Vuoden Lainaajan joka vuosi Lainan päivänä 8. helmikuuta. Valinnan tekee vuorovuosina Tuusulan eri kirjastojen henkilökunta. Tänä vuonna Vuoden Lainaajaksi valittiin kirjastoauton asiakas Iina Vittaniemi perheineen. Palkitsemistilaisuus järjestettiin Tuusulan pääkirjastossa osana Lainan päivän ohjelmaa.

lainan-paiva-8-2-2017-008

Kirjastoauton henkilökunta esitti palkitsemisen perusteiksi Iina Vittaniemen ja hänen perheensä aktiivisuutta, iloisuutta ja pitkäaikaisuutta kirjastoauton käyttäjinä. Vittaniemi on tuonut lapset säännöllisesti kirjastoautoon jo vauvaiästä lähtien. Kirjastoautossa arvostettiin erityisesti sitä, että perheen lapsille luetaan ääneen kotona. Ääneen lukeminen on tärkeää kielen ja puheen kehityksen kannalta. Lastenkirjallisuuden tutkijan Päivi Heikkilä-Halttusen mukaan ääneen lukeminen kehittää lapsen sosiaalisia vuorovaikutustaitoja ja lisää itsetuntemusta.

Iina Vittaniemi itse kertoo perheen lukuharrastuksesta ja kirjastoautovierailuista seuraavasti:

”Olen käyttänyt Tuusulan kirjastoautoa likimain 10 vuotta. Pidän kirjastoautosta erityisesti sen helppouden ja kotoisuuden vuoksi, kuin kävisi hakemassa kirjoja omasta hyllystään, jossa valikoima uudistuu ja vaihtuu säännöllisesti. Autolla on mukava henkilökunta, joka on vuosien aikana tullut hyvin tutuksi. Tunnen, että meitä odotetaan autolle. He tuntevat meidän lukumieltymyksemme ja halutessamme saamme henkilökohtaisia vinkkejä mieleisestä luettavasta ja apua aina tarvittaessa. Kolmen lapseni (10v., 6v. ja 2v.) kanssa en lähtisi viikoittain pääkirjastolle lainaamaan kirjoja. On mukavaa ja helppoa lähteä autolle, kun se pysähtyy kävelymatkan päässä. Samalla tulee hieman ulkoiltuakin ja tavattua naapurustoa. Kirjastoautolla tunnelma on rento. Minun ei tarvitse jännittää pitävätkö lapset meteliä. Valikoimaa on tarjolla sopivasti ja tarvittaessa saan tilattua autolle juuri haluamani kirjat. En usko, että ilman kirjastoautoa käyttäisimme kirjaston palveluja näin usein. Kirjastoautoa sen sijaan tulen käyttämään jatkossakin!”

Tuusulan Kirjaston Ystävät ry on kirjaston asiakkaiden ja käyttäjien yhdistys, jonka tavoitteena on lisätä kiinnostusta kirjastotoimintaan ja edistää sen etuja mm. kuntatasolla. Yhdistys pyrkii myös tukemaan kirjastotoimen palveluja kulttuurin ja opetuksen alueilla järjestämällä kirjailijavierailuja, yleisöluentoja, nukketeatteriesityksiä yms. kulttuuritapahtumia kirjastoissa. Yhdistyksen puheenjohtajana toimii Auli Virolainen.

Advertisement

Entry filed under: kirjastotyö, lastenkirjat, lukeminen, tapahtumat, Tuusula. Tags: , .

Miksi kirjasto oli kiinni? Kirjastomuistoja

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Tervetuloa!

Tämä on Tuusulan kunnankirjaston henkilökunnan blogi. Tässä blogissa esittelemme kirjaston aineistoja: kirjoja, elokuvia ja äänitteitä. Kerromme myös näyttelyistä, tapahtumista ja kirjaston arjesta henkilökunnan näkökulmasta. Tervetuloa!

Kirjeet

Anna sähköpostiosoitteesi tilataksesi tämän blogin ja vastaanottaaksesi ilmoituksia uusista artikkeleista tässä blogissa sähköpostin välityksellä.

Liity 11 tilaajien joukkoon

%d bloggaajaa tykkää tästä: